YouTube-kjendis «Tappelino» langer ut mot Ellen Aabol

YouTuberen Benjamin «Tappelino» Falbak Foss langer ut mot Ellen Aabol. FOTO: Skjermdump fra videoen om Aabol.

NRK og Twitter-stjernen Jon Wessel-Aas er i harnisk over at Youtuberen Benjamin «Tappelino» Falmark Foss nå kritiserer holdningene til Ellen Aabol. I januar ble Foss dømt til å betale 140 000 kroner for å ha såret følelsene til YouTube-kjendis Dennis Vareide.

Blant dem som nå reagerer på at Youtuberen kritiserer holdningene til Ellen Aabol er etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK.

Da tre NRK-ansatte journalister onsdag skrev en artikkel om at Youtuberen kritiserer Ellen Aabol, greide de selvfølgelig å bruke sin egen kollega i NRK som ekspertkilde.

På spørsmål fra egne kolleger i NRK om hva han mener om videoene til «Tappelino», svarer kalbakk at mange av exposed-videoene merkes som satire, og at det ikke holder. Videre hevder Kalbakk at NRK angivelig følger Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Men utdyper ikke hvor han tar denne påstanden fra.

Av en eller annen grunn har NRK også sladdet et bilde av Benjamin Falmark Foss i saken.

Twitter-stjerner engasjerer seg

Med på hylekoret er også Jon Wessel-Aas. En norsk Twitter-stjerne, som i tillegg har greid å skaffe seg en advokatbevilling. Wessel-Aas måtte i januar legge fra seg Twitter litt for å møte i rettssaken mot Youtuberen «Tappelino», som advokat for Dennis Vareide.

Etter rettssaken tvitret Wessel-Aas ekstra mye. Tilsynelatende for å ta igjen tapt Twitter-tid.

Dommeren i saken mot Youtuberen var Twitter-stjernen Kim Heger, som også er litt dommer når han ikke er på Twitter.

Kampanje mot nominasjon

Benjamin «Tappelino» Falmark Foss på sin side hevder til NRK at han vil hindre den 17 år gamle YouTube-kjendisen Ellen Aabol fra å være nominert til YouTube-prisen «Gullsnutten». Dette fordi han mener Aabol sprer et kritikkverdig budskap. Etter sigende med å promotere slanking overfor barn.

I en ny YouTube-video omtaler han Ellen Aabol som «Ellen Ebola».

I tillegg har Youtuberen startet en underskriftskampanje for å hindre at Aabol nomineres til «Gullsnutten». Underskriftskampanjen har nå fått flere tusen underskrifter.

Følg Ymte.no